Helle Bovbjerg 2014

Jeg deltager på en udstilling i Morsø Kunstforening på Holmen i Nykøbing M. 12.4 til 8.6 2014

vigen_2014

Udstillingen Billedernes Ord – Ordenes Billeder afspejler det nære forhold mellem digtning og kunst. Centralt i udstillingen er digteren og forfatteren Knud Sørensen, der også er bosiddende på Mors.

Mit bidrag til udstillingen er blevet til, som et af de nye samarbejder Knud Sørensen har indledt til en kunstner. Min inspiration til værket “Registrering 2014” har været forfatterens baggrund som tidligere landmåler. Jeg har abstraheret ud fra et kort over landsbyen Ejerslev, indsamlet materiale fra de særprægende og storslåede moler skrænter og anvendt det i mine glasurer. Det har været en fantastisk inspirerende proces.

At få lov til at dykke ned i Knud Sørensens tankevækkende ordvæker har været en givende proces. Jeg holder meget af hans tekster, han er blevet mit nye “forfatter idol”. Jeg har også været meget optaget af Steen Steensen Blicher, og jeg finder her et slægtskab imellem de to forfattere. Deres registrering af landskaber og naturen, mennesket og det langsomme liv. En tone, som jeg selv oplever et slægtskab med.

måske et forord_Helle Bovbjerg_Knud SørensenUdstillingen er støttet af Statens Kunstråd

Den er omtalt i Weekendavisen den 18.april og i Kristelig Dagblad den 7. maj, hvor den får fire stjerner.

 

I Kristelig dagblad fik også mit værk omtale af Claus Grymer:

“Et bemærkelsesværdigt bidrag til udstillingen er nogle keramiske værker af Helle Bovbjerg, “Registrering 2014. Udgangspunktet for hendes finurlige og flertydige komposition af små individuelt formede containere og skrin er et kort over en landsby på Mors, Erslev. Ord fra digte af Knud Sørensen er printet på specialpapir og brændt direkte på værkerne. Dermed får vi et bogstaveligt eksempel på, hvor direkte forbindelsen kan være mellem digtning og billedkunst. Sammen bliver udtrykkene til noget andet, end de hver for sig er. “Ordenes billeder – Billedernes ord” er en meningsfuld udstilling, beskeden af omfang, men til gengæld intens, og et væsentligt supplement til et Portræt af en digter og hans vide verden. Af Claus Grymer

 

 

 

Måske et forord

fra digtet Vigen

 

 

Måske et forord