BIOGRAFI

Helle Bovbjerg født 1965  i kbh.

Helle Bovbjerg bor og arbejder på den jyske højderyg i landsbyen Lysgaard syd for Viborg siden 1993.

Med forbilleder i den engelske keramik, gik hun tidligt vejen mod keramikken. Efter et år med tegning og grafik på Århus Kunstakademi og værkstedsarbejde for b.la. Lone Borgen i Århus, blev hun uddannet på Designskolen i Kolding 1990. Med afgangsudstillinger i Rundetårn og på Koldinghus. Hendes første værksted efter uddannelsen blev Sct. Pauls Keramik i Århus, samme med bl.a andre Trine Bach og Barbro Åberg.

Artist in recidence ophold på; Svanekegården, Banff Center for the Arts, Canada, og International Ceramics Studio, Ungarn, har haft stor betydning for hendes keramiske udvikling. Gennem hendes tid på Bornholm fik hun kendskab til kunstneren Ben Nicolson, som er en tydelig inspirationskilde i hendes abstrakte formforståelse og udtryk.  Ligesom hendes interesse for arkitektur og industrielle havne også afspejler hendes arbejder.

 

Klitgården refugium er stedet, hvor hun de senere år har været tiltrukket af samspillet og dialogen med de øvrige forskere, teoretikere og kunstnere, der opholder sig på stedet. Det er her hun har fokuseret på og udviklet sine havneinspirerede arbejder.Siden 2006 har hun gæsteundervist på Skals Højskole for design og Håndarbejde. I 2012 udførte hun sin første store udendørs udsmykning til en nybygget institution i Århus. 2013 har budt på stor opgave i forbindelse med udnævnelsen til Årets kunstner i familie og beskæftigelses forvaltningen i Ålborg Kommune. I 2022 arbejder hun to måneder på Statens værksteder for Kunst på et research projekt.